Bookletta: Cultura e sexy!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

sanda 2Sanda Cojocaru este o tânără specializată în mărci, un comunicator cu experienţă şi o revoluţionară în ce privește setarea de tendințe. A inventat un produs pe gustul ei și pe care publicul îl adoră – Bookletta.

“Într-o lume a genţilor pentru căţei şi fiţe, alege o geantă care promovează cititul!” este îndemnul ei.

Consideră că “moda poate fi mai puțin superficială și mai mult culturală”. Își investește timpul și energia pentru a promova noul produs care are si o variantă masculină – Booxter. Tot efortul ei are un scop precis – reinventarea gustului pentru lectură într-o variantă contemporană. Experiența acumulată anterior în relații publice și branding o ajută foarte mult în creșterea propriului concept. În 2012 a decis să intre în rândul femeilor de afaceri, fiind inventatoarea și deținătoarea copyright-ului mărcii Bookletta.

“Poate că într-o zi vom înlocui mania pentru fake-uri Louis Vuitton cu mania pentru geanta pentru carte și vom discuta despre ceea ce citim, nu despre ceea ce purtăm”, mărturisește Sanda.

Care a fost viziunea ta atunci când ai pornit la drum?

Am știut doar atât: vreau să inventez o geantă prin care se vede cartea, iar toată lumea sa te judece în funcție de ceea ce citești, nu de brandul ceasului sau al tricoului tău.

Cum ai descrie persoana care achiziționează această geantă?

sanda 4Cine poartă Bookletta pe umăr este o persoană deschisă, aproape întotdeauna extrovertită, care știe ce vrea de la viață, căreia îi place să lase coperțile cărții să o reprezinte. Este o persoană activă, plină de energie și ambiție, care iese astfel din mulțimea uniformă.

Citește consistent societatea românească sau Bookletta este tocmai provocarea la lectură?

Bookletta este o idee care mi-a venit în urma coordonării proiectului „Citesc, deci sunt sexy!”, un proiect care promovează lectura printre tinerii din România și Republica Moldova. Am creat un produs menit să facă lectura atrăgătoare, să o aducă în vizorul generației noi, obsedată parcă de modă, design, trenduri. Cărțile pot fi și ele trendy, trebuie doar să le arăți prin intermediul unor lentile colorate tinerilor din ziua de azi. Și da, nu e obligatoriu să citești cartea în variantă print, poți să citești pe kindle, ipad, nook sau orice gadget preferi – ”Idiotul” lui Dostoievsky va fi tot ”Idiotul” lui Dostoievsky, indiferent pe ce suport citesti.

sanda 5Am creat Bookletta astfel încât să nu arate bine fără carte, să nu poți scoate cartea și să o înlocuiești cu altceva. De asemenea, fiecare geantă vândută are cartea inclusă. Păi cum altfel? Promovăm lectura sau ne jucăm?

Care este autorul tău preferat?

Doi ani în urmă aș fi spus LLosa. Un an în urmă aș fi spus Saramago. Astăzi, nu aș putea să aleg între Llosa, Saramago, Palahniuk sau Pascal Bruckner.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Visez să am un raft Bookletta în toate librăriile din România, tineri care conștientizează din ce în ce mai mult importanța lecturii. O lume în care nu se pierd valorile culturale, pentru că reușim să le reinventăm, să le îmbrăcăm frumos, să le prezentăm prin prisma timpurilor în care trăim.

sanda1Sanda consideră că geanta pentru carte este cel mai sexy accesoriu! ”Încercați! O dată purtată Bookletta pe umăr, nu mai poți reveni la genți obișnuite”, conclude interlocutoarea noastra.

Autor: Daniela Vițelaru

Foto: Grabazei Photography

Lasă un răspuns