Speranța pentru cei de-acasă

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Avem privilegiu de a trăi într-o țară cu o cultură în care caritatea este adânc înrădăcinată, făcând parte din viața de zi cu zi. Charity shops bine organizate peste tot, o cutie pentru colectare în multe magazine, auzim des la casă ‘ați dori să adăugați încă o liră la factura dumneavoastră pentru a susține o anume organizație non-profit?’, voluntari implicați în multe proiecte. Pe plan mondial, Regatul Unit este un exemplu demn de urmat atunci când vine vorba de implicarea în voluntariat și susținerea cauzelor nobile.

Statisticile tragice

Și românii au reputația că sunt un popor cu compasiune. De ospitalitatea românească se vorbește în toată lumea, cei care ne vizitează sunt impresionați de modul în care îi tratăm ca gazde. În România încă mulți oameni au nevoie de ajutorul semenilor lor pentru a avea o viață mai bună și, uneori, doar pentru a supraviețui. Bolnavii terminali, de exemplu, sunt un grup care are nevoie de o atenție deosebită. Mai puțin de 6% din pacienții care au nevoie de îngrijire medicală, beneficiază de ea. Marea majoritate a bolnavilor își petrec ultimele luni de viață într-o mare suferință. Întrebarea este: cum răspundem noi la această situație?

hospice of hope (2)

Ce face Hospices of Hope?

Hospices of Hope este o organizație caritabilă în domeniul îngrijrilor paliative, a bolnavilor incurabili, înființată în Marea Britanie. În 1992, acest concept a fost introdus și în România. Partenerul nostru prin care lucram în România, Casa Speranței, este bine cunoscut în țară, un leader în toată zona din Europa de Est în acest domeniu.
Considerăm că și diaspora românească poate deveni un ambasador al Hospices of Hope. Cu toții am plecat din țară pentru a avea un trai mai bun, pentru a avea mai multe posibilități de a ne realiza, pentru a avea acces la o universitate cunoscută, pentru a construi un viitor mai bun, atât pentru noi, cât și pentru familiile noastre. La aproape 25 de ani după ce Zidul Berlinului a căzut și România a scăpat de comunism, la mai bine de 7 ani de când țara noastră a aderat la Uniunea Europeană, a sosit vremea să ne ajutăm pe noi înșine mai mult decât am făcut-o până acum. Să învățăm de la țara în care trăim și să preluăm acest spirit civic, această implicare în societate și în viața celor de lângă noi. Să ne ajutăm conaționalii rămași în țară care au nevoie de noi.

hospice of hope (3)

O viață mai bună

Cancerul, una din bolile incurabile, este o maladie care din păcate ne afectează pe noi toți, în mod direct sau indirect. Peste 60.000 de români mor din cauza cancerului în fiecare an și alte câteva mii din cauza altor boli grave. Cred că mulți dintre noi dispun de resursele necesare pentru a ameliora această situație. Putem, împreună, să oferim o mai bună calitate a vieții copiiilor și adultilor care suferă de boli incurabile în stadiu terminal. La Hospice of Hope prețuim fiecare moment de existență. Pentru că fiecare clipă de viață trebuie trăită fără durere și în demnitate față de cei dragi.

hospice of hope (10)

Cum putem să ajutăm?

Fiecare mic gest, orice donație, cât de mică, poate face o diferență! În mod concret, ne puteti contacta pentru a face voluntariat pentru noi, de exemplu într-unul din charity shop-urile din zona Londrei, din sudul Londrei sau din Scoția. Puteti să ne ajutați în organizarea diverselor evenimente având ca scop promovarea Hospices of Hope și strângerea de fonduri. Donațiile, în mod regulat sau incidental, finaciare sau materiale, sponsorizări din partea firmelor sunt binevenite pentru a ne ajuta să ne desfășurăm activitatea cât mai bine și a fi alături de oamenii care au nevoie de noi. Așteptăm și alte sugestii din partea dumneavostră, a românilor din Marea Britanie și nu numai. Nu ezitați să ne contactați!

Bob Pandrea
bob.pandrea@hospicesofhope.co.uk
www.hospicesofhope.co.uk
(+44) 01959 525 110
(+44) 077 655 25857

Lasă un răspuns